Zomer langs het Zuiderzeepad - jong geleerd....

Zomer langs het Zuiderzeepad - jong geleerd....

13 juli 2022 - Lea van Someren

Rien Nijsse loopt deze zomer het Zuiderzeepad. Zoals elk jaar vraagt hij daarbij elke dag iemand anders mee op zijn wandeling, voor een goed gesprek. Hij is daarmee in 2017 begonnen en inmiddels heeft hij meelopers genoeg en moet je er op tijd bij zijn voor zo’n goed gesprek.

Rien en Jens op het Zuiderzeepad.jpg

Foto: Rien met kleinzoon Rens op het Zuiderzeepad © Rien Nijsse

Voor het eerst wandelt zijn oudste kleinzoon dit jaar mee. Zeven jaar oud en 4 turven hoog. Hier legt opa de basis voor de toekomstige wandelaar. Aan het eind van de dag vraagt Rien hem wat hij van de dag en de route vindt.

Verslag van kleinzoon Rens

Eindelijk de finish bereikt. 12,5 km gelopen met opa van Naarden naar Muiden vesting. Het was best vermoeiend, maar het is gelukt. Langs koeien en schapen gelopen. We hebben veel foto's gemaakt. Het was een (super)mooi pad. En langs Muiderslot gelopen. En de schapen dachten dat we de schaapherder waren, maar dat zijn wij natuurlijk niet. Groetjes Rens


muiderslot en rens
Foto: Rens en het Muiderslot © Rien Nijsse

Wat Rens vergeet te vermelden dat hij die avond met opa in een safaritent slaapt. Deze dag zal hij nooit meer vergeten.

Rien zelf heeft natuurlijk genoten. Hij is zo trots op zijn kleinzoon. Het was natuurlijk spannend of het niet te ver voor hem zou zijn. Maar kinderen kunnen meer dan je denkt. En ja, ook met Rens had hij, net als met al zijn andere meelopers, een goed gesprek. Een aanrader voor elke opa of oma.

Fotoverslag

Ook zin in deze wandeling?

Bekijk de uitgelichte etappe

Lees meer over