Dagwandeling Duitse grens over mag weer

Dagwandeling Duitse grens over mag weer

30 mei 2021 - Wandelnet

Nederlandse wandelaars die een grensetappe lopen van een Streekpad of Lange-Afstand-Wandelpad hoeven niet langer een bewijs van een negatieve coronatestuitslag te laten zien op het moment dat ze de grens met Duitsland oversteken. Dat wil zeggen: als je niet langer dan 24 uur bij onze oosterburen blijft. 

Dit betekent dat een dagje een grensoverschrijdende wandeletappe van een LAW, Streekpad of rondwandeling lopen, ook over wandelnetwerken, weer kan. Het gaat om de volgende Streekpaden en Lange-Afstand-Wandelpaden: Streekpad Nijmegen, Grote Rivieren-, Romeinse Limes-, Marskramerpad, MaasNiederrhein-, Noaber- en Pieterpad.

Het gaat om grensverkeer dat korter dan 24 uur over de grens gaat. Dat is sinds 30 mei uitgezonderd van de aanmeld- en quarantaineplicht en hoeft ook geen negatieve test te hebben. Nederland is voor Duitsland geen ‘Hochinzidenzgebiet’ meer.

Wil je langer blijven dan geldt de aanmeld-, test- en quarantaineplicht nog steeds, maar die test mag binnen 48 uur na aankomst in Duitsland worden gedaan.  

Naar de wandelregio's 

Lees meer over