Wandelpaden in Zuid-Limburg onbegaanbaar

Wandelpaden in Zuid-Limburg onbegaanbaar

14 juli 2021 - Wandelnet

Grote gebieden in Zuid-Limburg staan onder water. Inmiddels verplaatsen de problemen zich ook naar Midden-Limburg. Wandelpaden zijn onbegaanbaar door overstromingen als gevolg van hevige regenval. Wie komende dagen wil gaan wandelen, moet uitwijken naar andere provincies. 
wateroverlast wahlwiller Limburg 2021.jpg

Geul en Gulp buiten hun oevers

In Zuid-Limburg zijn de Gulp en de Geul buiten hun oevers getreden. In dorpen staan straten staan blank en overal zijn graslanden overstroomd. Wandelroutes als het Krijtlandpad en Pelgrimspad zijn niet begaanbaar en op veel plekken zelfs gevaarlijk. Een vrijwilliger van het Krijtlandpad stuurde beelden van de Epener Volmolen, de plek waar het Krijtlandpad de Geul oversteekt. Even verderop staat de, bij veel wandelaars bekende, ijskraam De Wingbergerhoeve ook met de voeten in het water. 

Campings ontruimd

Inmiddels zijn op een aantal plekken in Zuid-Limburg mensen geevacueerd en campings en hotels ontruimd. Ook het treinverkeer bij Eijsden ondervindt hinder; er rijden geen treinen naar Luik. De problemen met het hoge water verplaatsen zich ondertussen naar Midden-Limburg. Ook het waterpeil in de Roer stijgt snel. Het Maas-Niederrheinpad volgt hier en daar de Maas en daarop uitmondende riviertjes als de Roer. Doordat deze nu buiten hun oevers zijn getreden, worden daarmee delen van de route onbegaanbaar of bijzonder modderig. Kies voor een andere etappe van de route.

Pas als het water is gezakt, kan de schade aan de paden worden opgenomen. Het is voorlopig onduidelijk wanneer er weer veilig kan worden gewandeld. 

De Limburgse media doen uitgebreid live verslag.

 

Lees meer over