Nieuwe wandelgids Marskramerpad

Nieuwe wandelgids Marskramerpad

21 december 2021 - Britta Schmidt

De nieuwe, geactualiseerde wandelgids van het Marskramerpad ligt in de winkel! De route is nu nog aantrekkelijker. Reden genoeg om plannen te maken om snel op pad te gaan. In Amersfoort loop je nu langs de prachtig gerestaureerde gebouwen van de voormalige Wagenwerkplaats van de Nederlandse Spoorwegen. En bij het Overijsselse Enter wandel je langs de Regge die weer naar hartenlust mag meanderen.

marskramerpad_wagenwerkplaats_centraal_ketelhuis-bewerkt.jpg

Amersfoort

Ooit trokken marskramers vanuit Duitsland langs oude handelssteden als Oldenzaal, Deventer naar Amersfoort om hun snuisterijen en wonderzalfjes aan de man te brengen. Die route die ze liepen is nu het Marskramerpad, een van de bekendste lange-afstand-wandelroutes dwars door Nederland. In Amersfoort is de route ingrijpend veranderd. Je kunt nu letterlijk even stilstaan bij de voormalige Wagenwerkpaats van de Nederlandse Spoorwegen met het centraal ketelhuis (nu een restaurant), de rijtuigenloods en het oude magazijn. Prachtig gerestaureerd industrieel erfgoed met nieuwe bestemmingen. Een mooi plek voor een korte stop.

Reggedal

Reggedal

Ook in het Reggedal bij Enter is de route vernieuwd. Door een herinrichting van het gebied heeft het riviertje weer een heerlijk, bochtiger verloop gekregen. De totale lengte van de Regge is met maar liefst 15 km is toegenomen. Het verval is zichtbaar door meerdere stuwtjes. Sommige daarvan zijn te hoog voor passage door vissen, op die plekken is een extra zijtak gemaakt met meerdere kleine stuwtjes. Koeien hebben veel loopgebied gekregen en kunnen op sommige plekken zo Regge inlopen om in de zomer verkoeling te zoeken.

Wandelgids

Maak snel kennis met het vernieuwde Marskramerpad. De nieuwe wandelgids bestel je gemakkelijk in de webwinkel van Wandelnet.

WA0902_Marskramerpad_Cover_2021

Lees meer over