Wandelgids Wandelen in Zeeuws-Vlaanderen

Wandelgids Wandelen in Zeeuws-Vlaanderen

7 maart 2022 - Wandelnet

Met deze wandelgids nemen de auteurs je mee naar de zuidoever van de Westerschelde waar een bijzonder stukje Nederland ligt. Zeeuws-Vlaanderen is, zoals men daar zelf zegt, "Een Landje Apart". Met een rijke geschiedenis en bijzondere natuurgebieden als het Zwin en het Verdronken land van Saeftinghe.

Wandelgids Zeeuws Vlaanderen wandelaars in Saeftinghe.jpg

Rondwandelingen

De rondwandelingen brengen je naar alle delen van Zeeuws-Vlaanderen. Naar de polders, de kreken en stranden, de bijzondere vestingstadjes en de natuurgebieden met uitkijkpunten waar je vogels kunt spotten. Maar ook de geschiedenis is nooit ver weg. Bij Aardenburg vind je Romeinse overblijfselen en bij Groede resten van bunkers van de voormalige Atlantikwall. Onderweg heb je natuurlijk alle gelegenheid om te genieten van mosselen, garnalenkroketjes of een lokaal biertje.  

Wandelgids Zeeuws Vlaanderen Saeftinghe

Stukjes Grenslandpad

De veertien wandelingen zijn tussen de 5 en 20 km en kennen bijna allemaal een korte en een langere variant. Chris Louwerse, padcoördinator van het Grenslandpad en mede-auteur van de wandelgids: "Op negen wandelingen loop je kleinere of grotere stukken van het Grenslandpad. Je kunt ze ook zien als een mooie uitbreiding van of juist een eerste kennismaking met het Grenslandpad." Let wel op, op een aantal routes mag je trouwe viervoeter niet mee.  

Natuurgebied Waterdunen

Met het uitbrengen van de wandelgids is gewacht tot na tot het openstellen van nieuwe natuurgebied 'Waterdunen' bij Breskens. Terecht, vindt Chris Louwerse. "Het is een nieuw en bijzonder natuurgebied. Binnendijks, maar door de getijdenduiker toch onder invloed van eb en vloed. Een nat gebied waar je tijdens de trek veel vogels kunt zien. Kustverdediging, natuurontwikkeling, zoute landbouw, recreatie en wandelgebied zijn hier gecombineerd. Voor veel wandelaars een onbekend gebied, een absolute aanrader." 

Wandelgids zeeuws-vlaanderen

Wandelen in Zeeuws-Vlaanderen verschijnt bij Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig en kost € 16,95.

LAW Grenslandpad

Het Grenslandpad is een Lange-Afstand-wandelroute (LAW) van Sluis naar Thorn, langs de grillige grenslijn met België. De route is ruim 370 km lang en steekt meermaals de grens over. Meer weten? Ga naar Grenslandpad

Lees meer over