Streekpad Graafschapspad mooier en veiliger

Streekpad Graafschapspad mooier en veiliger

16 juni 2022 - Wandelnet

Het Graafschapspad ligt in een verrassend stuk Nederland. Het is een afwisselende voetreis door de geurige bossen en coulisselandschappen van de Achterhoek. Waarbij het uitzicht steeds weer anders is. Dankzij de inspanningen van vrijwilliger Manfred Syri is dit Streekpad nu nog mooier en veiliger.

Vrijwilliger Manfred op Graafschapspad.jpg

Foto: Vrijwilliger Manfred Syri op het stuk Graafschapspad waar het om gaat

Het Graafschapspad is 124 kilometer lang en bestaat uit 7 etappes die variëren van 11,1 tot 21,7 kilometer. Je loopt door de IJsselvallei met fraaie Hanzestadjes en langs de Berkel, die weer ruimte heeft gekregen om de meanderen. In etappe 2 van het Graafschapspad wandel je van Laren naar het aan rivier de Berkel gelegen stadje Borculo. Onderweg kom je door Lochem, een van de oudste kerkdorpen van de Achterhoek. Manfred heeft ervoor gezorgd dat er een fraai voetpad is gerealiseerd langs de Ampsenseweg in Lochem.

Nieuw stuk pad tussen de beuken

Oorspronkelijk wandel je vanaf de kern van Lochem over een vrij drukke 200 meter lange geasfalteerde weg naar landgoed Ampsen. Manfred had gezien dat er in de berm van die laan, tussen de rijen beuken, genoeg ruimte was om een voetpad met half-verharding aan te leggen. Hij nam contact op met de eigenaar van landgoed Ampsen, tevens eigenaar van de grond langs de Ampsenseweg en die was enthousiast. Wandelnet schreef eind 2020 een formele brief aan de gemeente Lochem en er volgde overleg met de Provincie en Achterhoek Toerisme. Uiteindelijk is het pad door de gemeente begin 2022 gerealiseerd. Een fraai pad tussen de beukenrijen en uitziend over het open veld. Hier gaan veel inwoners en wandelaars dankbaar gebruik van maken!

Padwerkgroep Graafschapspad

Foto: Tijdens het overleg van de padwerkgroep is in mei het nieuwe deel van het pad ingewijd

Wandelen in de Achterhoek

Kom je de natuur en cultuur van de Achterhoek ontdekken? Volg de geel-rode markering. 

Bestel gidsMeer over het Graafschapspad