#nietzondernatuur levensgrote Prinsjesdagkoffer met planten voor de Tweede Kamer

#nietzondernatuur levensgrote Prinsjesdagkoffer met planten voor de Tweede Kamer

6 december 2022 - Wandelnet

We kunnen niet zonder natuur. Wandelnet is één van de 90 organisaties die het kabinet oproept om door te pakken met natuurherstel. Vandaag hebben we onder de naam ‘doorpakken zoals geplant’ een levensgrote Prinsjesdagkoffer vol met planten aangeboden aan de Tweede Kamer. 

Foto aanbieding Tweede Kamer.jpg

Foto: de levensgrote koffer vol met inheemse planten aangeboden aan een delegatie van negen Kamerleden

De natuur geeft ons alles wat wij mensen nodig hebben. Schoon water, een groene leefomgeving, vruchtbare grond en gezonde lucht om in te ademen. Daarom sluit Wandelnet zich aan bij de oproep, aan het kabinet en de politiek om te bouwen aan een toekomst waarin ruimte is voor natuur, een gezond klimaat en een toegankelijke leefomgeving.

Vanuit de Kamercommissie LNV nam een delegatie van negen Kamerleden onze boodschap in ontvangst. Ministers Van der Wal en Adema spraken daarna mooie woorden over het belang van natuur. “Dit is mij als natuurminister uit het hart gegrepen. Dit is hard nodig, natuur lijkt soms iets wat wij er even bij doen maar verdient echt een stem. Of het nou gaat om de basiskwaliteit natuur of een natuurinclusieve gebouwde omgeving, er moet nog heel veel gebeuren”, aldus minister Van der Wal. “De agrarische sector en natuur kunnen niet zonder elkaar. We moeten komen tot iets wat toekomstbestendig is”, aldus minister Adema.

Belangrijk voor wandelaars

89% van de (dag) wandelaars vindt de aanwezigheid van natuur of groen op de wandellocatie belangrijk of zeer belangrijk. Natuur geeft ontspanning en rust.

Ankie van Dijk, directeur Wandelnet: ‘In Nederland wordt er veel gewandeld en daarom vinden we een rijke en toegankelijke natuur heel belangrijk. Wandelen in natuur en landschap zorgt bovendien voor draagvlak voor natuurbescherming en het besef dat we dit moeten doorgeven aan toekomstige generaties.’

We staan volledig achter de boodschap: bescherming en ontwikkeling van de natuur en vooral ook een toegankelijke natuur voor wandelaars. Voor onze eigen toekomst, die van onze kinderen en kleinkinderen. Dus, graag doorpakken zoals geplanT!

Breed gedragen oproep

In totaal steunen ongeveer 90 organisaties de oproep. Uit alle hoeken van de maatschappij komt steun; natuurorganisaties, wetenschappers, verkeersorganisaties, banken, kerken, bouwbedrijven en boeren.