Onderzoek 'Kwaliteit wandelnetwerken', help jij mee?

Onderzoek 'Kwaliteit wandelnetwerken', help jij mee?

25 mei 2023 - Wandelnet

Wandelnet laat dit jaar samen met een aantal routebureaus het onderzoek 'Tevredenheid Wandelnetwerken' uitvoeren door I&O Research. Het onderzoek vindt plaats in de provincies Limburg, Utrecht, Drenthe en Overijssel. Veldwerk op de verschillende wandelnetwerken vormt daarbij een groot onderdeel van het onderzoek. Dit houdt in dat medewerkers van I&O Research de komende maanden op verschillende plekken wandelaars gaan enquêteren. En daar kunnen ze de hulp van sociaalvaardige vrijwilligers goed bij gebruiken! Help jij mee?

Zonder titel (1200 x 800 px).jpg

Help mee met enquêteren met een iPad in het veld.

Voor een goed en betrouwbaar onderzoek is het van belang om zo veel mogelijk wandelaars in het veld te bevragen. Daarvoor is Wandelnet op zoek naar vrijwilligers die één of meerdere dagen samen met een professional van I&O op pad willen gaan om in het veld enquêtes af te nemen. I&O Research zorgt vooraf uiteraard voor een goede instructie en de juiste begeleiding in het veld. Daarnaast stellen ze voor het enquêteren een iPad beschikbaar. Handigheid met een iPad is wel een vereiste.

Onderzoek in het veld

De resultaten van het onderzoek in het veld moet routebureaus helpen om meer inzicht te krijgen in de waardering van wandelnetwerken door wandelaars in de provincies. De uitkomsten van het onderzoek geven inzicht in de kwaliteit en helpen om de wandelnetwerken in de toekomst te verbeteren. Voor het veldwerk zoekt Wandelnet vrijwilligers die beschikken over:

  • de mogelijkheid om zelf naar enquêtelocatie af te reizen (reiskosten worden vergoed);
  • een actieve, professionele en sociaalvaardige houding bij het aanspreken van wandelaars;
  • en voor minimaal één veldwerkdienst van tenminste 4 uur beschikbaar zijn;
  • let op: voor het enquêteren dien je een geheimhoudingsverklaring te tekenen.

Aanmelden als vrijwilliger

Is dit iets voor jou, eventueel met je wandelmaatje? Meld je aan via onderstaande button voor de betreffende provincie waar jij wilt helpen. Na aanmelding nemen wij binnen een maand contact met je op voor het doornemen van de verdere planning. Natuurlijk zijn we je uiteraard reuze dankbaar voor je inzet en hulp! Als vrijwilliger van Wandelnet vergoeden we natuurlijk de reiskosten en geven we je graag een Wandelnet-pakketje als bedankje. 

Aanmelden

Lees meer over