Wandelen in de Schammer: leven met water

Wandelen in de Schammer: leven met water

9 augustus 2023 - Wandelnet

In de Schammer is veel ruimte voor vogels en allerlei planten. Het is een prachtig natuurgebied waar wandelaars en fietsers goed kunnen vertoeven. Tijdens de wandeling vertellen gidsen van het Utrechts Landschap over de betekenis van dit nieuwe natuurgebied: water bergen, recreëren en natuur beleven. Ga je mee?

Schitterende Schammer  Utrechts Landschap.png

Een schitterende Schammer © Utrechts Landschap

Van oudsher is de Schammer, gelegen naast de A28 en tussen Amersfoort en Leusden, een gebied dat vaak (deels) onder water liep. Geen wonder, want een groot deel van de vijftig tot zestig beekjes en beken van de Gelderse Vallei voeren hun water af via het Valleikanaal en de Eem. Vanuit de visie ‘Venster op de Vallei’ werd de Schammer daarom aangewezen en ingericht als waterbergingsgebied.

Praktische informatie

  • Datum: zondag 3 september 2023
  • Tijd: 13:30 - 15:30 uur
  • Kosten: Gratis
  • Reservereren: niet nodig

Kijk voor meer informatie over het startpunt, de toegankelijkheid van deze natuurwandeling en andere praktische zaken op de website van het Utrechts Landschap.

Meer informatie