Wandelnet juicht toenemende politieke aandacht voor lopen toe

Wandelnet juicht toenemende politieke aandacht voor lopen toe

1 november 2023 - Wandelnet

Afgelopen maandag vond het mobiliteitsdebat plaats in Nieuwspoort, met de overhandiging van het Deltaplan. D66, GL-PVDA, VVD, NSC, BBB en CDA gingen met elkaar in debat over verschillende stellingen. 

NP4.jpg

Foto: Mobiliteitsdebat © Aldo Alessi

Het was mooi om te zien dat er brede steun was vanuit GroenLinks-PvdA, D66, NSC en CDA voor de stelling dat lopen, fietsen en openbaar vervoer de prioriteit zouden moeten krijgen bij het ontwikkelen van nieuwe woonwijken. GroenLinks-PvdA en D66 pleiten ervoor dat 30 km per uur de norm moet worden in de bebouwde kom, Wandelnet is het hier volledig mee eens.

Ankie van Dijk (directeur Wandelnet):

‘Het is geweldig dat het belang van actieve mobiliteit zoals lopen en fietsen door verschillende partijen in het debat werden benadrukt. Het doet me deugd dat de politiek steeds vaker ziet dat wandelen onderdeel van de oplossing kan zijn; bij de woningbouwopgave, de ruimteclaims en de klimaatdoelen.’ 
 

Debat terugkijken

Deltaplan 2035

Na afloop van het debat werd het Deltaplan 2035 van de Mobiliteitsalliantie, waar Wandelnet lid van is, overhandigd aan Minister Mark Harbers en Staatssecretaris Vivianne Heijnen. Dit plan, dat onder andere de bereikbaarheid van voorzieningen centraal stelt en geïnspireerd is door onze whitepaper "De 15-minutenstad", is een waardevol document voor de toekomst.

NP2

Foto: Marga de Jager (Mobiliteitsalliantie) overhandigt Deltaplan 2035 aan minister Mark Harbers en staatssecretaris Vivianne Heijnen (Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat) © Aldo Alessi

Wil je meer weten over wat er in het Deltaplan 2035 staat met betrekking tot lopen? Lees het hier