Voetlicht

Lopen is de meest universele vorm van verplaatsing. Tegelijk is het een manier om mensen te ontmoeten, om te ontspannen, de conditie op peil te houden en de omgeving van nabij te beleven. Wereldwijd maken steeds meer gemeenten ruimte voor de voetgangers. Mooie publieke ruimten waarin veel mensen verblijven vormen een belangrijk uithangbord voor de kwaliteit en het imago van een stad of dorp. Lopen is goed voor de lokale economie, voor de gezondheid, voor de mobiliteit en voor het milieu.

Loopvriendelijke omgeving

Toch zijn er nog veel meer overheden, waar het lopen nog niet of nauwelijks voorkomt in relavant beleidsnotities. Ook blijken voetgangers overmatig voor te komen in de ongevalsstatistieken. Niet in de officiele statistieken, maar wel in die van de Spoed Eisende Hulp of bij de ambulance diensten. Al met al de hoogste tijd, dat lopen en ook de belangen van voetgangers en wandelaars meer onder de aandacht komt en worden behartigd. Voetlicht zet zich actief in voor een loopvriendelijke omgeving.

Voetlicht-straatbeeld

Voetlicht

Wilt u meer weten over Voetlicht: activiteiten om het loopbeleid verder te brengen en de onderzoeken naar looproutes. Kijk dan op de website van Voetlicht, uitgevoerd onder de vlag van belangenbehartiging van Wandelnet.

Naar de website van Voetlicht
Logo Voetlicht.png